Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Zumba, gympa - träningsglädje

I vanliga fall så brukar jag träna främst styrketräning och löpning. Jag har även gått på en del olika pass som bodypump, bodybalance och bodycombat. Men nu under hösten så har jag köpt ett terminskort hos Kvänums Gymnastikförening och gått på olika pass bland annat zumba. En sak som jag frågade mig när jag gått på första passet, varför har jag inte gjort det här tidigare? Det är så himla roligt och den glädjen som sprider sig genom hela kroppen, den är helt underbar. Träningsglädje med andra ord J

Det behöver inte vara stentuffa pass ständigt och det behöver inte jämt vara så strukturerat och teknikfokuserat. Ha kul, träning ska vara roligt! Du ska finna glädje i träningen och våga prova på nya saker.

För visst är det lättare att hålla igång när vi får göra sådant som vi tycker är roligt? Våga prova något nytt. För att vi ska utvecklas så behöver vi även prova på något nytt, även om det kan kännas obekvämt i början, så har vi allt att vinna.

När jag fick för mig att jag skulle börja med löpning. Min tanke var att det är någonting som jag kan göra själv och jag anmälde mig (och min man) till Göteborgsvarvet för fyra år sedan. Två helt orutinerade löpare, om man nu ens kan kalla oss för löpare vid det tillfället. Hur som helst så fick jag avbryta loppet MEN jag kom längre än året innan när jag inte deltog alls. Det skapade ett växande intresse och året därpå åkte jag till Playitas, Fuerteventura på löparresa med Göteborgsvarvet. Hamnade självklart i en grupp med människor som tävlat i över 15 år, men det var det bästa som kunde hänt. Jag fick mer tid med tränarna och ovärdeliga tips från dessa underbara människor. Resultatet blev att jag klarade mitt första halvmaraton, Göteborgsvarvet, det året. Jag är en långsam löpare, men jag skyndar långsamt. Jag har sedan dess deltagit i Göteborgsvarvet årligen för jag tycker det är en sådan folkfest och jag får själv se mina framsteg. Tjejmilen är ett annat lopp som jag deltar i också. Jag skulle vilja lägga till ett lopp till så att det blir totalt 3 lopp/årligen som jag deltar i, helst i olika distanser.

Jag är själv på resan mot ett hälsosammare liv, så häng med. Alla är välkomna <3

21 okt 2015