Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Vilket fokus har du?

Det är en fundering som jag har ställt mig själv många gånger i olika situationer. 

Vad skulle du svara på den frågan, vilket fokus har du? Vad lägger du ditt fokus på? 

Jag har själv upptäckt att jag har lagt fokus på helt fel saker, för min egen del. Jag har gjort allt jag kan för att kunna lägga fokus på saker som inte påverkar min hälsa, mitt välbefinnande, positivt. Jag har under hösten gått en kurs i yinyoga och jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Jag visste inte om det skulle påverka min hälsa på något sätt eller ändra mitt tankesätt. MEN så hände något, när jag låg på mattan och gjorde övningarna så började det hända någonting inom mig, känslor började luckras upp och jag blev mer klar i huvudet, jag började ifrågasätta mer om vad som faktiskt är viktigt. Vad är värdefullt för mig? Hur kan jag göra små förändringar i livet för att kunna leva på det bästa sättet för mig, hur kan jag göra för att umgås med mina nära och kära? Hur ska jag lägga fokuset i mitt liv? Hur kan jag fokusera på rätt saker, saker som gör att jag mår bra? 

Nu menar inte jag att stress utesluts eller att allting bara kommer gå som en dans på rosor - för det gör det inte. Däremot så kan en tid som innebär att det är fullt upp, saker ska fixas och ordnas med, som till exempel runt jul, att man ändå någonstans ändå ser det där små ljuspunkterna och att vetskapen om att det kommer en tid av återhämtning (julafton och framåt exempelvis), då blir det mycket lättare. Och dessutom, hjälps vi åt, så kommer vi kunna ha roligt under tiden :-)

För att skifta fokus, prova att ställ frågan till dig själv när du gör saker, varför gör jag det här? Hur ser min återhämtning ut? 

Om du inte riktigt vet hur/när du ska ställa frågan, prova då att sitta 5 minuter varje kväll i total tystnad och gör detta under en period på 10 dagar, känn sedan därefter och gå igenom vad som hänt inom dig under den här tiden :-) 

Ha en udnerbar dag <3 

24 nov 2018