Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Vår :-)

Äntligen börjar det kännas som att våren är påväg :-) 

Det har varit tyst ett tag från mig. Det har funnits olika anledningar. Bland annat ett jobb-byten som inneburit ändring av rutiner, kommit tillbaka träningsmässigt efter en tids skada.

Vissa perioder innebär vissa känslor hos var och av oss. Vissa känslor känns positiva och för oss framåt medan andra känslor håller oss tillbaka. Den här tiden på året innebär att våren ligger i luften med fågelkvitter och naturen börjar att blomma upp. Att vistas ute i naturen och se allting växa – det kan ha en väldigt läkande effekt och du fylls med en känsla av välbefinnande. Jag tycker att det är så otroligt skönt och jag ser och känner många hälsofördelar med att vara ute i naturen. Det kan handla om allt från att jag sitter med en kopp kaffe utomhus till att jag kör ett stenhårt pass. Det gäller att hitta det som känns rätt idag och det jag behöver just nu.

Vårens ingång tycker jag är en påminnelse om att ta vara på här och nu, ta vara på varandra och upplev det du har runt omkring dig. Det är väl ändå det som är rikedom på riktigt? Ni vet den här varma, goa känslan i kroppen som gör att du mår sådär oförskämt bra och du umgås med dina nära och kära som innebär många goa skratt. Ta vara på det, ta vara på känslan. Nästa gång du befinner dig i just den situationen – stanna upp, ta in det som sker och lagra det i minnet och bevara känslan. Det innebär att nästa gång, när du känner att du inte mår så bra – då kan du plocka fram det här och förhoppningsvis vänder det och du känner dig välmående igen.

Våren innebär även att många ger sig ut på promenader. Suveränt! Om du inte vill promenera för dig själv så finns det ett hav av tipspromenader eller så ringer du någon och stämmer träff och så promenerar ni. Ett tips är att ta med kaffe/te eller annan dryck och stanna upp under promenaden och fika, för att sedan fortsätta med promenaden.

 

Må gott & ta hand om varandra <3

19 mar 2017