Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Underbara sommarvärme!

Det har varit så underbart väder de senaste dagarna nu, solen skiner, blå himmel och fåglarna kvittrar. Det händer så mycket i trädgården, ute i naturen och framförallt hos en själv. Om du tänker efter, visst blir man mycket piggare och harmonisk när solen tittar fram.

Naturen vaknar till liv på ett alldeles underbart sätt. 

Anledningen till att jag vill uppmana just Dig till att ta vara på de där små stunderna och lägga märke till det som sker runtomkring dig, det är helt enkelt för att minska på stress och för att just Du ska hitta ett lugn. Hur vi än vrider och vänder, så är samhället mer stressigt idag. Du ska helst kunna klona dig och göra allting direkt. Riktigt så fungerar det inte. Vår kropp har inte förändrats särskilt mycket det senaste, vi har kvar samma överlevnadsinstinkter som förr. Därför behöver vi vara försiktiga och inte bara gå i full fart 200% konstant. Ett tag kan gå, men inte hela tiden, jämt.

Ett tag struntade jag fullkomligt i att ta hand om mig själv, fast det såg jag ju inte själv vid det tillfället. När mitt liv förändrades så ändrades även mina rutiner per automatik och det var då som jag insåg hur mycket jag hade struntat i mig själv. Mitt välmående hade tagit stryk, utan att jag uppmärksammat detta. Ganska läskigt. Sakta men säkert så börjar jag återhämta mig, kroppen mår bättre och mentalt mår jag bättre. För varje dag som går så försöker jag tänka på att göra det som gör mig gott, det som får mig att mår bra. För när jag mår bra, då kan jag även vara en bra medmänniska för mina nära och kära. Det är alltid dessutom lättare med allting när man känner att man mår bra.

Nu menar jag absolut inte att du ska träna och äta perfekt varje dag. Inte alls! Utan det jag menar är att det är viktigt att hitta en balans som just Du mår bra utav. En riktlinje är 80/20 tycker jag. Hälsosamma val och fysisk aktivitet 80% av tiden och resterande 20% gör du vad du vill med. Det handlar helt enkelt om balans, mina vänner <3

Ett tips är att om du börjar känna att du är ständigt på dåligt humör eller får kraftiga humörsvängningar utan någon direkt orsak, ta då en närmare titt i hur ditt liv, dina rutiner ser ut. Där kan du ha svaret.

Glöm inte av att stanna upp och se dig omkring, lägg märke till de små sakerna som spelar så oerhört stor roll :-)

 

Ta hand om dig <3

28 maj 2017