Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Träning online & utomhus

Som det ser ut i världen just nu spå är det högst aktuellt med att träna online och utomhus. Planen var att jag skulle åkt till Playitas på en träningsresa i två veckor men resan blev tyvärr inställd dagen innan avresa. Förhoppningsvis så kommer jag iväg nästa år. 

Förra veckan var jag ute i motionsspåret en lördag morgon där jag mitt pass såg ut ungefär såhär:

  • 15 min uppvärmningsjogg
  • 15 minuter träning  i utegym (axelpress, knäböj, armhävningar, utfallssteg) Jag tog tiden och körde dessa övmningar 5 gånger och gjorde så många varv jag hann.
  • 15 min nedvarvningsjogg

Behöver jag säga vilken endorfinkick jag fick? Som dessutom gjorde att jag hade bra mycket mer energi hela den dagen. Planen är att jag ska repetera detta imorgon bitti. En del kan tycka att jag är helt galen som frivilligt kliver upp tidigt en ledig dag, men för mig är det viktigare att jag ska må bra. Sova, ja, det gör jag tillräckligt ändå :-)

Jag har drygt 17 km transportsträcka mellan hemmet och mitt arbete. Denna veckan har jag cyklat hem två dagar och försökte bli vän med vinden. Det gick ju sådär men det kändes så gott efteråt att ha gjort det. 

Ett annat tips i dessa tider är att avnvända de onlinetjänster som finns, youtube eller internet - det finns massor med träningsprogram som man kan följa där. Du är mer än välkommen att höra av dig till mig för att få tips eller om du behöver hjälp med motivationen kring träning <3

Må gott & ta hand om er <3

9 apr 2020