Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Sensommar, cykling & tabata

Vi har kommit en liten bit in i september och många har kommit in i sina vardagliga rutiner. Många bestämmer sig för att komma igång med sin träning på nytt & i vissa fall även anlitar en personlig tränare eller skaffar en träningskompis.

En träningskompis är ett väldigt bra tips, för om man bestämmer någonting med en kompis så kan man inte backa ur. Om man bestämmer för sig själv att jag ska ut och springa så är det lättare att backa ur. Det är ju ändå ingen som vet något. Besvikelsen på det sätter blir för en själv. 

I somras så gjorde jag tabata-pass i trädgården & använda en löpstege, koner, hantlar, hopprep och kroppsvikt för att gå en ordenlig genomkörare för kroppen. 

 

Det bästa med tabata är att du kan själv bestämma vilka övningar du vill göra, beroende på din dagsform. Det viktiga är inte vad du gör utan att du gör något. 

I augusti hade jag som mål att cykla 400 km. Gissa min lycka när jag lyckades med det? Det var helt fantastiskt. Jag registrerar min tränings på Garmin Connect, det rekommenderar jag. Att se helheten i sin träning och se hur det går, det är guld värd. Framförallt så ser man att man gör något och att man håller igång. Annars är det lätt att tänka att man inte gör någonting alls. 

Gör det som känns bäst för dig och det som du mår bra av. När du mår bra, då kommer även din omgivning att kunna bli motiverad och inspirerad av dig. Om du är som jag, att du gärna hjälper andra så går det mycket lättare att hjälpa andra om du själv mår bra. 

Ha en fantastisk söndag & ta hand om er cool <3 

 

6 sep 2020