Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Om mig

Jag heter Maruska och utbildad Kostrådgivare. 

Min personliga resa började för drygt 5 år sedan, när jag började intressera mig för löpning. Jag anmälde mig och min man till Göteborgsvarvet väl medveten i bakhuvudet att detta inte skulle gå så jättebra. Alldeles riktigt,  vi fick bryta loppet innan snöret. MEN viktigt att komma ihåg är att jag kom längre än jag gjort året innan när jag inte ens startade utan valde soffan istället. 

Året därpå så åkte jag till Playitas, Fuerteventura i två veckor tillsammans med Göteborgsvarvets löparresa. Det var en av de bästa sakerna jag gjort. Jag fick tillbringa en vecka tillsammans med människor som tränat i långt över 10 år och jag var nybörjare. Jag visste att jag behöver gå ner i vikt och komma i bättre form. Nu skulle jag dessutom träna med människor som tävlat i många år?! Ni kan ju föreställa er paniken jag fick när jag skulle gå på första morgonjoggen. Första morgonjoggen blev vändpunkten och tränaren som sprang morgonjoggen i mitt tempo, en helt annan slinga än de övriga, peppade mig och talade om för mig: Skynda långsamt. Och ja, skynda långsamt har tagit mig till den punkten jag är idag. Att komma igång med träningen och ändra kosten - det handlar om att ändra livsstil och det tar tid. Det behöver ta tid för att det ska bli en livsstilsförändring. 

Jag vet hur det känns att vilja men saknar kunskapen till att kunna göra en förändring. Det handlar inte om en quickfix, det handlar om att arbeta med sig själv och lära känna sin kropp. Nu åker jag varje år till PLayitas, Fuerteventura för att det är två veckor som är ren återhämtning med fokus på mig och vad jag mår bra av. 

Att ändra sina vanor och bygga upp en frisk är en process. 

Idag tränar jag regelbundet med varierad träning men löpning är det jag brinner mest för, kosten är en viktig del i hela pusslet. Det viktiga är att utgå från mitt livspussel, vad mår jag bra av. Ibland är det svårt att tänka på det. Stanna upp i vardagen har blivit en viktig del i mitt liv. Stanna upp och ta vara på det du har. 

Följ med på min resa, låt mig hjälpa dig komma igång och inse att DU KAN, DU ÄR UNIK <3 

Hoppas vi ses & hörs :-) 

Hälsningar

Maruska 

licens_kost.pdf