Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Löpartankar

Först vill jag börja med att säga:

ETT STORT GRATTIS TILL ALLA SOM DELTAGIT I GÖTEBORGSVARVET!! 

Bär medaljer med stolthet och var stolta över er insats <3 

Som många av er vet så har jag deltagit i Göteborgsvarvet i några år. Detta skulle ha blivit mitt 6:e varv… Förra våren hände någonting när jag var ute och löpte, jag skadade (infammerade muskelfärsten) mig.runt ljumskarna. Jag kan inte svara på exakt vad som hände och när det hände för det vet jag inte. Det jag däremot vet är att det tog en väldigt lång tid innan jag ens kunde löpträna. Löpförbud, besök hos naprapat och sjukgymnast och därefter rehabiliteringsträning… HELA förra sommaren gick åt att rehabträna... Inte ett enda löpsteg.. Framåt augusti började jag ta mina första löpsteg igen med en nervositet över att smärtan skulle komma tillbaka. Tjejmilen 2016 gick utan smärta. Tiden spelade ingen roll, jag var så otroligt lycklig över att ha kommit i mål. Medaljen runt halsen betydde så otroligt mycket, det var ett kvitto på att det var påväg åt rätt håll.

Detta har medfört att jag tog beslutet att inte delta i varvet i år. För när jag kommer över milen så känner jag av en lättare smärta. Det är inte värt att chansa. Varvet finns kvar och nu ska jag arbeta upp en stark kropp.

Har haft funderingar kring om man skulle ordna ett litet eget lopp och beställa en egen medalj och finishertröja. Hade varit kul J Och sedan bygga på allt eftersom. Tänk er – Öttumsloppet.

Sedan även ordna en liten wellnessweekend, med fokus på välmående. Inte den här träningshetsen, utan mer allmänt och faktiskt göra det som känns bästa för en själv. Finns många tankar, gäller bara att kunna få till det på ett bra sätt.

Alla tips och ideér är välkomna :-)

Vi kanske ses under varvetveckan nästa år. 

Ha en fin dag :-)

20 maj 2017