Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Kosten - spelar den någon roll?

Ja, kosten är en väldig byggsten. Vad vi äter påverkar hur vi mår. Visst låter det enkelt? Men hur kommer det sig då att det alltid inte är så enkelt. Många av oss äter kanske inte så som vi skulle äta för att vi ska må bra. I slutändan handlar det inte om utseende utan det handlar om hur vi faktiskt mår, hur våra kroppar fungerar. Ett råd är att om du känner att du inte mår riktigt bra av vad du äter så försök kolla efter alternativ, vad kan du äta istället? Om du känner att dig trött och energilös, fundera då om det finns utrymme för förändringar i kosten för att du ska få mer energi. Kosten är som sagt en viktig pusselbit för vårt välmående. En bra kost gör att du orkar mer, kan få ut mer av din träning och mår bättre.

I vård nordiska klimat så får vi inte så mycket sol som vi bör få för att vi ska få tillräckligt med D-vitamin, då kan ett tillskott av D-vitamin vara ett tips. Vitamin- och mineralbrist kan ha många symptom så att om du känner att någonting inte känns helt hundra med dig och din kropp, ta det på allvar och se vad som kan göras. För det finns alltid justeringar som kan göras i kosten för att du ska må optimalt.

Om man som jag är otroligt svag för glass, då finns det ett enkelt glassrecept:

4 frusna bananer

2 tsk jordnötssmör.

 

Mixa ihop dessa och servera. Enkelt och otroligt gott :-) 

 

Exmepel på små justeringar:

* Byt ut din fruktyoughurt till en naturell yoghurt med färska bär/färsk frukt.

* Byt ut vitt bröd till ett mer grovt bröd som mättar längre och har mer nyttigheter.

* Byt ut fikabröd mot frukt eller en smoothie.

* Slarva inte med din frukost!

 

Det handlar inte om att gå på olika diterer och så, utan det handlar om att hitta en balans. Om kroppen är i obalans, gör små justeringar i kosten så kommer du märka stora skillnader.

 u är alltid varmt välkommen att kontakta mig för ett samtal där du får tips och ideér på vad som kan hjälpa just dig. <3

 

Må gott!

10 jan 2016