Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Hur kommer man igång med träningen efter julledigheten?

Det viktigaste är att du inte fastnar i soffan. Det är lätt att hamna där efter all god mat som du har ätit. Om du är som jag, så känns det i hela kroppen att jag har ätit alldeles för mycket godsaker och alldeles för lite fysisk aktivitet. Det ena utesluter inte det andra. Den där godisskålen på bordet är så frestande och svår att motstå, då är inte första tanken att man bör låta bli och att man ska röra på sig istället. Däremot när du har kommit in i hälsosamma rutiner, då kommer även suget efter de ohälsosamma alternativen att minska.

Många kan få dåligt samvete över detta, men skippa det dåliga samvetet. Njut när du äter det och jobba sedan mot mer hälsosamma val, då kommer det komma naturligt att du väljer bort det ohälsosamma. Det är inte tiden på julledigheten som sätter ramen för din hälsa, det är resten av året du lägger grunden för din hälsa.

Du behöver inte träna hårt för att må bra. En promenad gör att du bli lite gladare och lyckligare. För många räcker det. När du ska röra på dig så är det viktigt att du lyssnar på din kropp, vad är det som gör att du mår bra?

Vinter är hittills mild och då är det även perfekt att kunna ge sig ut på en cykeltur. Detta är något du kan göra på egen hand eller tillsammans med någon.

Mina bästa tips för att komma igång igen;

→ Promenader, det är lätt att ta på sig skorna och ge sig ut.
→ Prova någon ny aktivitet.
→ Simma på närmaste badhus, du får både avkoppling och träning på samma gång
→ Rör på dig utomhus, förutom träning fyller du lungorna med frisk luft och kan njuta av naturen som påverkar oss positivt.
Du har säkert massor med mer tips och ideér på hur du ska komma kunna komma igång :-)

 

Ät gott, må gott & gör aktivt hälsosamma val <3

 

 

5 jan 2018