Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Grått ute, sol inne

Ingen har kunnat missa att det är så grått och blåsigt ute - det regnar & vissa får snö. När det är så grått ute så kommer även tröttheten som ett brev på posten och inte alltid lätt att hantera. 

Ibland kan jag känna att det spelar ingen roll hur mycket grönsaker, frukt eller hur nyttigt jag än äter - tröttheten vill liksom inte väck alla gånger. Hur kan vi då mota våran trötthet? Ett tips som jag försöker använda mig utav så ofta jag kan är att ta de möjligheter jag kan för att få frisk luft, klomma ut på en kort promenad, ställa mig utomhus bara för att få luft men också att röra på mig. Genom att röra på mig, då sätts olika processer igång i kroppen & vi får mer energi. När vi får mer ork så kan vi mota den där tröttheten. 

Det här kan låta knasigt, men att ge sig ut när det regnar är otroligt gott. Luften är så frisk och full av syre - prova det nästa gång. Självklart hjälper vetskapen om jag får komma hem och byta om till torra kläder direkt efter :-) 

Idag har väderleken lovat att solen ska titta fram, jag önskar att det stämmer. Det skulle göra så gott om den gula lampan ville titta fram, åtminstonde för en stund. Jag har börjat fila på enkla vardagliga träningspass som jag tänker kalla för Solskenspass - som rekommenderas att göras utomhus vid solsken. Om ni har några förslag, hör gärna av er :-) 

Det kommer att komma en blänkare om när det kommer så att ni kan följa med mig ut på Solskenspass <3 

Kanske hjälper det att göra soldansen, eller vad tror ni? Kommer det hjälpa solen på traven? 

Vi får se, än så länge ser det lovande ut. 

 

Ha en underdag söndag & ta hand om er :-) 

2 feb 2020