Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Få tillbaka motivationen

Hur får jag tillbaka motivationen? 
 
Vissa perioder kan det kännas som att motivation tryter till det mesta. Då är det extra svårt att få till den där hälsosamma livsstilen som vi alla drömmer om. 


Ibland kan det även handla om att sänka kraven, ta ett steg tillbaka och försöka se helhetsbilden. Vad spelar det du stressar över för roll i det stora hela? Vad blir konsekvensen, om det blir någon, om du inte gör just det där just här och nu? 


Vi lever i en värld där allting ska gå snabbare och snabbare och helst vara gjort igår. Utöver det så ska allting, nu menar jag ALLTING, vara så perfekt. Men vänta nu, är det verkligen så? Är verkligenheten så perfekt? Nja, det skulle jag inte våga påstå. Det gäller att hitta det som är perfekt för just dig, hitta det som gör att just du mår så bra som du kan. Du kanske inte alls är intresserad av att äta fisk sju dagar i veckan eller bönor sju dagar i veckan. Då gör du inte det, gör det du mår bra utav. Alla är vi unika, vilket också gör att vi har olika saker vi mår bra utav. 


Hur ska man då göra för att hitta motivationen? Här kommer några konkreta tips;

  • Tänk realistisk & långsiktigt. Det måste få ta tid och lyssna på din kropp. Det viktiga är att du utgår från dig och dina förutsättningar.
  • Börja. Bestäm dig och börja. I början kommer det vara motigt men att börja gör att du skickar signaler till hjärnan som i sin tur skickar ut signaler till resten av kroppen. 
  • Rör på dig. Oavsett vad du ägnar dig åt så är det viktiga att du rör på dig & har roligt. Promenader kan vara ett bra sätt att komma igång och kräver inga förberedelser. 
  • Planera in i kalendern. Att planera in träningstid/egentid/friskvård i kalendern gör att det lättare blir av. För att undvika att bli uttråkad, planera in 2-3 olika aktiviteter och variera mellan dessa. 
  • Inspireras av andra och glöm inte att LE! Att le gör att du känner en stor skillnad i kroppen och dessutom blir du på bra humör. Testa nästa gång. 


Du har säkert hittat fler tips på hur du kan komma igång med din träning, vare sig du vill tillbaka efter ett uppehåll eller komma igång. 
När du känner att du blir stressad, ta ett steg tillbaka, ta djupa andetag och se på helheten.  


Ta hand om dig <3 

11 feb 2018