Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Efter sommaren :-)

Efter sommaren är det dags att komma tillbaka.. men... 

Tillbaka till vaddå?

En helt vanlig fras som hörs är att nu är det dags att återvända till verkligheten, tillbaka till rutinerna och tillbaka i hamsterhjulet. Behöver det verkligen vara så?

Sommaren 2018 har varit helt fantastisk med massa sol & värme. Är inte det den verkligenheten vi lever i då? Att vi lever i ett land där det finns årstider, det gör väl ändå att sommaren är den verklighet vi har när vi har den årstiden? Visst, det är ”vanligt” att människor har semester, extra ledighet under sommaren och att det då är lätt att komma ur sina rutiner.

För mig personligen så brukar jag och min man åka till Playitas (Fuerteventura) två veckor mars-april. Där brukar jag bygga upp de hälsosamma rutiner som jag önskar att jag tar med mig i vardagslivet även om tiden där är vardag just där och då. I våras var vi där i april och jag tog med mig en hel del rutiner och verktyg som jag använder till vardags för att skapa hälsosamma rutiner för mig själv. För om jag mår bra, så kan jag hjälpa till att min omgivning (mina nära & kära) mår bra.

Jag tog bland annat med mig;

·        Dagliga promenader på minst 20 minuter.

·        Yoga (stretch, avkopplande) så ofta som möjligt, Helst minst 10 min/dag.

·        Ha samma rutiner oavsett om det är en arbetsdag eller en ledig dag.

·        Njut av livet & må bra.

Listan kan fyllas på i oändlighet. Det är skönt att kunna ha en plats som blir som ett andra hem, längtar tillbaka redan efter någon vecka hemma. Jag stortrivs hemma, mitt hem är min borg, min tillflyktsort, det är där jag mår som bäst.

Livet innebär att det händer olika saker, du befinner dig i olika situationer. När kan man säga att man är tillbaka från olika saker? Jag tänker att oavsett vart vi befinner oss i livet och vad vi gör så är vi här och nu utifrån hur det ser ut nu.

Se till att njut av livet och må så bra som du bara kan.

 

Kram på er

19 aug 2018