Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Cykling i vinter

Är det så klokt att cykla mitt i vintern? Ja, det tycker jag. Jag har länge funderat på om jag skulle köpa en cykel så att jag skulle kunna cykla längre sträckor och även cykla till/från jobbet under sommarhalvåret. 

Så kollar jag på vad en nybörjarcykel skulle kosta. Gissa om jag höll på bli galen?! Hur ska jag kunna veta vilken cykel som passar mig, vilken cykel ska jag börja med? Alla frågor och vem kan jag vända mig till för att få svar? Jag läste och hörde mig för, men utan egentligen att hitta det som skulle passa mig. Jag bestämde mig för att kontakta en lokal cykelaffär som jag vet är otroligt duktiga inom sitt område. Vi kom överens om att jag skulle hyra en cykmel 1,5 veckor för att känna på hur jag känner inför cykel och om jag vill så kan jag köpa cykeln. Sagt och gjort, jag hämtade cykeln i fredags och har hunnit att cykla några vänder. Måste jag säga att det var kärlek vid första ögonkastet? <3 

Nu har jag några dagar på mig innan det är dags att ta det slutliga beslutet, ska jag köpa cykeln? Just nu så lutar det åt att ja.. för det är en väldigt bekväm cykel och den känns väldigt bra :-) 

När jag tittar på blandningen av min träning så ser jag att den är väldigt allsidig och det skapar en stark kropp :-) 

Om någon har några tips om just kring cykling, hör gärna av er :-) 

Må gott <3

 

 

2 dec 2019