Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Belöningar

Belöningar, det är ett ord som väcker olika känslor hos olika personer. Hur smakar ordet och hur känns tanken på ordet? Klingar det positivt eller negativt? Är det viktigt eller är det strunt samma? Påverkar det min val – positivt eller negativt?

I samma tankebanor kan jag fortsätta i all evighet känns det som.

Belöning för mig är positivt, jag brukar oftast ge mig själv en belöning för att jag har utfört någonting som jag satt som mål för mig själv. För inte så länge sedan hade jag satt upp som mål att jag ska göra hälsosammare val & min belöning för att göra mer hälsosamma val blev att jag köpte mig själv en yogamatta i ull.

En annan belöning till mig själv är att boka en spahelg tillsammans med min man, jag ska ”bara” formulera ett mål först.

Tidigare, innan jag valde den hälsosamma vägen, så blev min belöning ofta i form av pizza (hämtpizza), godis eller något annat som är lika illa för min kropp. Nu förstår jag inte riktigt hur jag tänkte, jag belönar inte kroppen på det viset, jag straffar kroppen. Hur illa mår jag inte efteråt?! Att istället göra det där bra valen, det i sig är en belöning. Självklart faller jag dit ibland, det gör väl alla? Jag är mänsklig, vilket innebär att ibland gör jag mindre bra val. Det viktigaste är att jag lär mig utav det och kan göra en förändring. Framförallt, inte straffa mig själv utan vara snäll mot mig själv. Om jag inte kan arbeta med istället för mot mig själv, varför ska då någon annan hjälpa mig?

Hur tänker du kring belöningar? Hör gärna av dig med dina tankar och idéer :-)

Njut av sommarvärmen <3

6 jul 2018