Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Balans i tillvaron

Jag är säkerligen långt ifrån ensam känna att det är svårt med att ha en balans i tillvaron. Med det menar jag att balansera arbetsliv, privatliv och allt däremellan utifrån hur just ditt liv ser ut.

Den enda som jag med säkerhet kan säga är hur jag tänker kring min egen balans och hur jag kan ha en bra balans mellan allting som pågår i livet. Vi tillbringar största delen på vårt arbete, detta gör att det är viktigt att ha ett arbete där du trivs, för att sedan ha ett privatliv där du får energi och ha en trygghet där du kan andas ut ordentligt. Arbetslivet är hektiskt emellanåt och idag byter vi arbeten med jämna mellanrum – vilket leder till nya kontakter, nya arbetsuppgifter, nya anpassningar. Detta i sin tur skapar en viss obalans innan vi hittar rätt i tillvaron.

Hur är det då med balansen om vi skapar obalans genom förändringar? Jag kan utifrån min egen erfarenhet säga att det är svårt att hitta en balans där jag känner att jag mår som allra bäst. Jag ser det som ett pussel, en bit i taget faller på plats och till slut så är pusslet på plats. Låt det ta tid & skynda långsamt.

Att lägga till en vana i taget är ett väldigt bra tips. Tänkt inte så mycket på att ta bort saker utan lägg till bra vanor istället, detta kommer per automatik att eliminera ovanorna du vill bli av med. Ett exempel är att boka in en träningsdejt en gång i veckan med en annan person, du vill ju inte svika personen ifråga? Då blir det av och där har du ett träningspass i veckan. Ett annat tips är att skapa utmaningar för dig själv eller boka in en träningsdejt med dig själv. Om vi kollar på kosten, så kan du lägga till mer färska grönsaker till en (eller fler) måltid för att få i dig mer vitaminer som kroppen behöver.

När det handla om att skapa balans, gör det för din egen skull och gör det du mår bra utav. När du mår bra, så kommer du även kunna smitta av din energi och positivitet till din omgivning <3

En utmaning till dig är att under en veckas tid ge genuint beröm till en person varje dag och du kommer se att du kommer känna en alldeles varm känsla inombords <3  

Ta vara på dagen & njut av livet.

Stop and smell the roses <3

14 jun 2018