Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Äntligen :-)

Fåglarna kvittrar, vädret tillåter längre löppass och humöret är på topp. Dagarna blir längre och det gör någonting med humöret – positivt förstås J

Att röra på sig, att aktivera kroppen frigör en rad positiva förändringar. Endorfinerna bubblar och du känner att du mår bra (även om du kan få tillfällig träningsvärk).

Äntligen börjar det att lossna. Jag har haft problem med skadade ljumskar. Någonting hände vid något tillfälle i våras (ca 1 år sedan). MEN NU! Nu är jag äntligen mer på banan. Bland annat byte av arbete och ändrade rutiner har lett till att jag inte känner av min gamla skada förutom vid ytterst få tillfällen. När jag kände att, nu är ångan uppe. Tror ni inte att jag går och får skoskav! Hemska sår på båda hälarna av 10 år gamla skor?! Hur är det ens möjligt? Det har varit compeed på båda hälarna sedan dess, lite mer än 1 vecka.  Såren börjar försvinna och det funkar bra med skor. Dock fick jag gå med tofflor första dagarna.

Så att om ni får hemska skavsår, ta compeed och ni kommer märka hur mycket det hjälper direkt.

Nu kommer fokus att ligga mer på att få en blandad kompott av träning – som gör gott för hela kroppen. Det här med punktträning kan vi skippa. Det funkar inte ändå. Det viktiga är att köra en ordentlig genomkörare av kroppen – HELA kroppen. När du tränar, tänk på att inte glömma av någon kroppsdel. Alla delar i kroppen är precis lika viktiga och spelar en stor roll för vår hälsa.

När det gäller hemsidan så kommer jag att under våren lägga upp förslag på träningspass och på sikt även kosttips – som självklart är utskriftsvänliga. Om ni ser något som är tokigt eller lämna önskemål om vad ni vill att jag ska ta med, hör gärna av er med synpunkter.

Ta hand om er <3 

/hjarta.jpg

 

26 mar 2017