Ditt välbefinnande i fokus

Hälsa, kost & motion online för Dig

Aktiv semester - träningsresa

Kom hem för några dagar sedan från min utlandsresa. Jag har varit iväg på en aktiv semester eller träningsresa, oavsett vad man väljer att kalla det så var syftet med resan att kunna fokusera på välmående. Vi (jag och min man) tillbringade två underbara veckor på Playitas Resort där mitt fokus låg på att vara aktiv och röra på mig (välmående) samt egentid tillsammans med min man. Till vardags så bidrar våra arbeten och fritidsintressen till att vi går om varandra mycket och periodvis så hinner vi i stort sett endast hälsa på varandra. Det var helt underbart att kunna få tillbringa tid tillsammans, det är en stor del av mitt välmående. För mår vi bra, så mår jag bra och vice versa.

 Om vi nu återgår till Playitas resort så finns det oändliga träningsmöjligheter. Varje morgon kl. 8 så var det morgonyoga ”Playitas Sun Salution”, helt underbart att få sträcka ut kroppen på morgonen och vakna till liv. Jag tog med min egen yogamatta för att jag trivs ibland bäst med att bara få vara ensam och yoga/meditera. Det blev en blandad kompott. En sak som man ska vara medveten om när man reser dit, det är att det är verkligen inget partyställe. Det är en väldigt lugn atmosfär och det är vanligtvis väldigt tyst kl 22 på kvällarna men däremot full fart kl 6 på morgonen. Då är många ute och springer/cyklar/promenerar. För den som söker ro för själen så är detta ställe perfekt. Under dagen kan man välja om man vill träna på pass, gym, simma, cykla, vandra, spela tennis, golfa eller bara koppla av. Utbudet är enormt och det blir verkligen vad du gör det till. Utrustning har du möjlighet att låna på plats så att du inte behöver ta med dig egen utrustning om du inte vill.

Löpningen bland bergen är helt fantastiskt. Det är fruktansvärt att ta sig uppför berget men när man väl är där så är adrealinkicken något så enormt häftigt och bara springa på. Det blir naturliga intervaller då man emellanåt behöver gå bland annat för att ta sig upp branta stigar eller rent av klättra uppåt.

Maten är helt fantastiskt! Vi hade halvpension vilket innebär att vi hade frukost- och middagsbuffé. Det finns alltid ett brett utbud och dessutom så finns det något för alla, oavsett vilken kosthållning man än har. Min favorit var förstås glassen till efterrätt på middagen. Om man inte vill boka mat så kan man välja någon av de andra restaurangerna som finns på anläggningen alternativ i byn Las Playitas intill. Valmöjligheter finns det ändå relativt gott om.

 Det finns ändå olika möjligheter till boende. Du kan välja mellan hotell, lägenhetshotell eller egen villa. Vi har bott på hotellet och nu senast hade vi en egen villa. Villan är min favorit. Egen pool, tvättmaskin/torktumlare, fullt utrustad kök och sedan utrymme. Eftersom vi är där två veckor så är det väldgit skönt att ha en helt annat frihetskänsla än ett hotellrum ger. Du får testa dig fram och se vad som passar just dig. Inspiration finns det gott om. Motivationen finner du bakom varje hörn. Det är svårt att inte bli motiverad och inspirerad när man ser människor överallt som motionerar utifrån sina egna förutsättningar. Träningsglädjen är enorm och det är en boost för en själv också. Man dras med i det automatiskt.

Det finns förstås utflykter som man kan göra där också som ordnas av researrangören Apollo (som vi åkte med). Vi åkte med katamaran en dag ute till havs där vi fick se delfiner i det fria, det var underbart att se dessa intelligenta djur i det fria. Tidigare år har vi besökt Oasis Park som är en djurpark och där det dessutom finns en kaktuspark som är helt otrolig. Vi har i stort sätt fokuserat på att bara vara och njuta av tillvaron. En hel del träning har det blivit. Jag har haft sådan grym träningsvärk så att jag hade problem att gå i ett par dagar efter och det rimmar ganska illa med tanke på att det är väldigt kuperat. Det löste sig, jag fick gå lite långsammare och tillbringa tid i poolen samt stretcha för att mjuka upp mina stela muskler. Det finns alltid alternativ, det gäller att vara kreativ.

När det sedan var dags för att åka hem efter två alldeles underbara veckor så kändes det en aning vemodigt, detta har ju dock blivit vårat andra hem. Detta var fjärde gången vi var på anläggningen så att vi har lärt känna människor där. Jag tycker det är fantastiskt att kunna se en annan kultur och när man är iväg så då blir man väldigt medveten om hur bra vi har det i Sverige. Saker som vi tar för givet, det är inte alls självklart. Det får mig att känna mig mer ödmjuk inför vad jag har och att det är viktigt att uppskatta det man har och prioritera sina nära och kära.

 

Om du är sugen på en aktiv semester så rekommenderar jag Playitas Resort. Läs mer genom att gå in på länken ovan.

 

Till sist vill jag bara påminna er om att krama om era nära och kära en extra gång idag och visa att ni bryr er om dom.

  

Tillsammans är vi starka <3

1 maj 2016